Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Δήμος Χίου - Kαθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι η νέα αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος ξεκινάει την 1η Μαίου, οπότε σύμφωνα με την νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι δημότες να προχωρήσουν άμεσα στις εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους.
Τονίζουμε ότι σε τυχόν μη συμμόρφωση, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, ο Δήμος θα προβεί αυτεπάγγελτα στον καθαρισμό και στους παραβάτες θα επιβληθεί η σχετική δαπάνη καθώς και τα πρόστιμα που καθορίζονται από τον «Κανονισμό χρέωσης και επιβολής προστίμου για τον καθαρισμό οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων» που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο (Αριθμ. 506/2018 απόφαση ΑΔΑ:ΩΓΠ8ΩΗΝ-9Σ7).
Η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση του δασικού πλούτου είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Ας φροντίσουμε όλοι μαζί για την προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας και τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Είναι υπόθεση όλων μας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This