Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ξεκινά από την 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος 2020

Γενική απαγόρευση για την καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων εκδόθηκε, με πυροσβεστική διάταξη, από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου για την πρόληψη πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο, που αρχίζει και επίσημα την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, από 1η Μαΐου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020, σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές ή βραχώδεις πεδινές εκτάσεις και σε αγροτικές εκτάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η καύση επιτρέπεται μόνο μετά από έγγραφη ειδική άδεια από τις κατά τόπους αρμόδιες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες  των νησιών και μόνο για καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, αφού προηγουμένως ληφθούν αυστηρά μέτρα.
Σε περίπτωση έγγραφης άδειας καύσης αυτή θα γίνεται με οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αυστηρά τις πρωινές ώρες μέχρι τις 10:00 το πρωί και με δείκτη επικινδυνότητας 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).
Η παραβάτες θα τιμωρούνται με τα προβλεπόμενα της σχετικής νομοθεσίας.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This