Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 22/12/2019 έως 23/12/2019

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τα ξημερώματα της Κυριακής 22/12/2019 και από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
Την Κυριακή 22/12/2019
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία τη Δυτική Πελοπόννησο.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην Ανατολική και πρόσκαιρα στην Κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.
Τη Δευτέρα 23/12/2019
α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.
β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
γ. Από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κρήτη.
2. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή 22/12/2019, οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα 23/12/2019 θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This