Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Έναρξη αντιπυρικής περιόδου 2019

Από 1η Μαΐου 2019 ξεκινά η νέα αντιπυρική περίοδος. 
Τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά είναι τα εξής:
- Απαγορεύεται από 1η Μαΐου 2019 έως 31 Οκτωβρίου 2019, το άναμμα φωτιάς σε δάση και δασικές εκτάσεις, σε χορτολιβαδικές ή βραχώδεις πεδινές εκτάσεις και σε αγροτικές εκτάσεις.
- Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
- Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης.
- Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
- Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
- Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
- Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος, υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
- Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών - πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
- Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρεί υψηλές θερμοκρασίες για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
- Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
- Για εξαιρετικές περιπτώσεις η καύση επιτρέπεται μόνο με ειδική εγράφη άδεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, και μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και εφόσον ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα σας υποδείξουν.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, ειδοποιήστε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199, δίνοντας τις αναγκαίες πληροφορίες που θα σας ζητηθούν, για την έγκαιρη επέμβαση και κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Οδηγίες Προστασίας

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This