Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 05/04/2019 έως 08/04/2019

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 05 Απριλίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μεταβολή του καιρού προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 05/04/2019 από αργά το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που κατά τόπους ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις) και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους στην κεντρική και τη νότια χώρα.
Πιο αναλυτικά:
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:
Α] Σήμερα Παρασκευή 05/04/2019 από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας και των Παξών) και τη Δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.
Β] Αύριο Σάββατο 06/04/2019 την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις Βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.
Γ] Την Κυριακή 07/04/2019 μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα.
2. Νοτιοανατολικοί άνεμοι που η έντασή τους, σήμερα Παρασκευή 05/04/2019 στο Νότιο Ιόνιο και αύριο Σάββατο 06/04/2019 στις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της ανατολικής χώρας, θα φτάνει τα 8 και πρόσκαιρα στα νότια τα 9 Μποφόρ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δεύτερα 08/04/2019 προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και βαθμιαία τη Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας απόκινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This