Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 23/01/2019 έως 25/01/2019

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Τετάρτη 23/01/2019 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νοτίους ανέμους που η έντασή τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Αύριο Τετάρτη 23/01/2019
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη Δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
2. Την Πέμπτη 24/01/2019
Τις πρωινές ώρες η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος.
3. Την Παρασκευή 25/01/2019
Αρχικά η Δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.
Την Τετάρτη 23/01/2019 και την Παρασκευή 25/01/2019 χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This