Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 04/01/2019 έως 05/01/2019

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα επηρεάσει και το επόμενο διήμερο τη χώρα.
Πιο αναλυτικά:
Αύριο Παρασκευή 04/01/2019
Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Το Σάββατο 05/01/2019
1. Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κεντρική, καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
2. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί και τις δυο ημέρες. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.
3. Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αύριο Παρασκευή 04/01/2019, θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου 05/01/2019.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This