Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού έως 28/08/2018

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται αύριο Δευτέρα 27/08/2018, και μεθαύριο Τρίτη 28/08/2018 με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. 
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Αύριο Δευτέρα 27/08/2018
Α. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Στερεά
Β. Η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια και η Πελοπόννησος 
2. Την Τρίτη 28/08/2018
Α. Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Β. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανώς η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This