Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 25/06/2018 έως 28/06/2018

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κακοκαιρία θα επικρατήσει από σήμερα Δευτέρα 25/06/2018 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Δευτέρα 25/06/2018
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες η Ανατολική Στερεά.
2. Τρίτη 26/06/2018
Τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
3. Τετάρτη 27/06/2018
α) Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β) Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
4. Πέμπτη 28/06/2018
Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This