Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 21/12/2017 έως 23/12/2017

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται αύριο Πέμπτη 21/12/2017 στις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Πέμπτη 21/12/2017
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην Ανατολική και τη Νότια). Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).
β. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο αρχικά από τα 600 μέτρα που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).
γ. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη Νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 Μποφόρ.
2. Την Παρασκευή 22/12/2017
α. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές. Επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά).
β. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 Μποφόρ.
3. Το Σάββατο 23/12/2017 τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βράδυ του Σαββάτου και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This