Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 06/11/2017 έως 08/11/2017

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες απόψε Δευτέρα 06/11/2017 και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους 6-7 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
1. Αύριο Τρίτη 07/11/2017 τα νησιά του Ιονίου (αρχικά τα βορειοτέρα και σταδιακά και τα υπόλοιπα), την Ήπειρο και βαθμιαία από τις βραδινές ώρες τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Πελοπόννησο.
2. Μεθαύριο Τετάρτη 08/11/2017 έκτος από τις προαναφερθείσες περιοχές την υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This