Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ατομικό σακίδιο πυροσβέστη - δασοπυροσβέστη

O σάκος του Εθελοντή πυροσβέστη - δασοπυροσβέστη πρέπει να εμπεριέχει κάποια απαραίτητα εφόδια, που να τον καθιστούν αξιόμαχο σε ότι συνθήκες και συμβάντα πιθανόν να συναντήσει, για την ακρίβεια:
1. ΣΑΚΟΣ επιλέξτε έναν τουλάχιστον 25 λίτρων, με πολλές θήκες για να μπορείτε να κατανέμεται σε διαφορετικές τσέπες τα αντικείμενα σας, ώστε να είναι εύκολο να τα αναζητήσουμε, όταν τα χρειαστούμε.
2. ΦΑΚΟΣ απαραίτητο αξεσουάρ για τον πυροσβέστη - δασοπυροσβέστη, καλό είναι να έχετε πάντα δυο μαζί σας, έναν κεφαλής και έναν χειρός.
3. ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ εφεδρικές για να αναπληρώνουμε αυτές που τελειώνουν σε τυχόν χρήση του φακού, καθώς και εφεδρική μπαταρία (δεύτερη) πάντα φορτισμένη για το κινητό μας τηλέφωνο.
4. ΖΑΧΑΡΗ μπορούμε να προμηθευτούμε ζάχαρη μερίδες σε φακελάκια σαν αυτά που δίνουν στις καφετέριες. Πολλές φορές ίσως να χρειαστεί, όταν νιώσετε εξάντληση, η ζάχαρη σε όλες τις μορφές, αποτελεί την βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας.
5. ΑΜΜΩΝΙΑ για τα τσιμπήματα εντόμων η το γνωστό σε όλους Fenistil.
6. ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ μπορούμε να την προμηθευτούμε από ένα φαρμακείο.
7. ΜΑΣΚΑ για προστασία στις δασικές πυρκαγιές, από την εισπνοή καπνού, να πληροί τις προδιαγραφές ΕΝ 531, 366, 367, 532, 149..
8. ΓΑΝΤΙΑ μας είναι πολύ χρήσιμα, και πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικά στις τριβές και να προστατεύουν τα χέρια μας από αιχμηρά αντικείμενα.
9. ΑΤΟΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ το οποίο μπορεί να περιέχει ελαστικό επίδεσμο γάζες και γενικά ότι θα χρειαστεί σε περίπτωση τραυματισμού σας.
10. ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑ πάντα μαζί μας όπως και κάλτσες και φανέλες, χρειάζονται σε περίπτωση που βραχούμε, να αλλάξουμε.
11. ΝΕΡΟ μπουκάλι, παγούρι η θερμός, το μόνο που είναι πολύ βασικό και δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε.
12. ΠΟΛΥΣΟΥΓΙΑΣ πάντα χρησιμεύει.
13. ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ για την ανάγκη μας.
14. ΥΓΡΟ ΣΑΠΟΥΝΙ χρησιμεύει μετά το πέρας του συμβάντος για να καθαρίσουμε τα χέρια μας και τo πρόσωπο μας.
15. ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ ΓΙΛΕΚΟ σαν της τροχαίας.
16. ΠΥΞΙΔΑ η για τους λάτρεις της τεχνολογίας GPS. 
Παρακάτω παραθέτω και τις εικόνες των αντικειμένων για να γίνουν ακόμα πιο κατανοητά:

Σάκος


Φακός κεφαλής

Φακός χειρός

Μπαταρίες

Ζάχαρη

ΑΜΜΩΝΙΑ

Αλοιφή εγκαυμάτων

Μάσκα

Γάντια

Ατομικό φαρμακείο

Θερμός νερού


Πολυσουγίας

Χαρτί υγείας


Υγρό σαπούνι

Ανακλαστικό γιλέκο

Πυξίδα

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This