Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από 27/02/2018 έως 28/02/2018

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις, και τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Πιο αναλυτικά:
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:
1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
α) Απόψε Τρίτη 27/02/2018 τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. 
β) Αύριο Τετάρτη 28/02/2018 τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
2. Τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:
α) Απόψε Τρίτη 27/02/2018 σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
β) Αύριο Τετάρτη 28/02/2018 μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη 01/03/2018 στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This