Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 02/01/2018 έως 04/01/2018

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται σταδιακή αλλά και πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις όχι μονό στα ορεινά ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές κυρίως στα βόρεια.
Πιο αναλυτικά:
1. Την Τρίτη 02/01/2018 
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανόν να σημειωθούν στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά.
2. Την Τετάρτη 03/01/2018
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν πιθανόν μέχρι τις πρωινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Στερεά. Μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα.
Β. Μέχρι το πρωί πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου (πάνω από τα 800 με 900 μέτρα) ενώ είναι πιθανόν τις ίδιες ώρες να σημειωθούν και χιονοπτώσεις στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία σε υψόμετρα από τα 500 με 600 μέτρα.
3. Την Πέμπτη 04/01/2018
Α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν: Στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα. Στα ηπειρωτικά μέχρι το βράδυ. Σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα.
Β. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το απόγευμα σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας έκτος της Θράκης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά των ίδιων περιοχών έκτος της Πελοποννήσου. Σε ορισμένες περιοχές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα θα σημειωθούν και στα έξης ενδεικτικά υψόμετρα: στην Ήπειρο (600 με 700), στη Δυτική Μακεδονία (300 με 400), στη Θεσσαλία, Δυτική Στερεά και Κεντρική Στερεά (700 με 800).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This