Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου

Παρατηρείται κατά το τελευταίο διάστημα καύσεις ξηρών χόρτων και κλαδιών ή και προετοιμασία των υπολειμμάτων για καύση στους αγρούς.
Η παρατεταμένη ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και περισσότερο οι άνεμοι, καθιστούν το πρόβλημα επέκτασης πυρκαγιάς εντονότερο.
Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά στους πολίτες της περιοχής μας ότι απαγορεύεται ρητά και σε κάθε περίπτωση η καύση μέχρι την 31\10\17, σύμφωνα με τη 4\2012 Πυρ\κή Δ\ξη.
Επίσης υπενθυμίζουμε στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι πολύ προσεκτικοί με τις εργασίες τους και να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς στις κτηνοτροφικές τους μονάδες και στα μελίσσια τους.
Προτείνουμε ακόμη ότι η σωστή διαχείριση των υπολειμμάτων καλλιεργειών με ψιλοτεμαχισμό και ενσωμάτωσή του στο έδαφος, εμπλουτίζει το έδαφος με οργανική ουσία, ώστε τα χωράφια να γίνουν πιο γόνιμα, προστατεύονται δε από τη διάβρωση και την μη απομάκρυνση του επιφανειακού γόνιμου εδάφους σε περιπτώσεις έντονων καταιγίδων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This