Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από 24 έως 26/05/2017

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής κυρίως χώρας.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Α. Σήμερα Τετάρτη 24/05/2017 μέχρι και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα τα ηπειρωτικά (πλην Θράκης).
Β. Αύριο Πέμπτη 25/05/2017 από τις μεσημβρινές ώρες η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Στερεά και η Θεσσαλία. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.
Γ. Την Παρασκευή 26/05/2017 αρχικά η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σταδιακά πρόσκαιρα τα νησιά του Ιονίου, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και η ανατολική νησιώτικη χωρά. Σταδιακά ύφεση των φαινομένων από τα δυτικά τις βραδινές ώρες.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This