Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από 26/01/2017

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Πέμπτη (26-01-2017) με κύρια χαρακτηριστικά τις πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις στη βόρεια και την ανατολική χώρα και την πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά:
Α. Αύριο Πέμπτη (26-01-17) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι όποιες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Την Παρασκευή (27-01-17) σταδιακά και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Β. Παγετός κατά τόπους ολικός θα σημειωθεί την Πέμπτη (26-01-2017) στα βόρεια και την Παρασκευή (27-01-2017) στα κεντρικά και τα βόρεια. 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις - παγετός).
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις - παγετός).

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This