Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και η παραµονή τους σε δασικές και ευπαθείς περιοχές της Χίου

Με έκδοση σχετικής Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Στ.Κάρμαντζη (Αρ.Πρωτ: Φ.311.2/4994) όπως προβλέπεται από το νόμο, και κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε:
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχηµάτων, των πεζών και την παραµονή τους στα δάση και στις ευπαθείς περιοχές της Νήσου Χίου από σήµερα 23η Ιουλίου 2015 και µέχρι την 15η Σεπτεµβρίου 2015 και ώρες από 20:00 έως 08:00, όπως παρακάτω :
α) Περιοχή Πλατάνου από Αγ. Πατέρες και από Αγ. Γεώργιο Συκούση έως περιοχή Κεραία έξω κήπος. 
β) Δάσος Βέσσας - Ελάτας- Λιθίου. 
γ) Περιοχή Ανεµολογά και Ποταµοί Ολύµπων 
δ) Δάσος Μονοδενδρίου - Αγ. Άννας και ύψωµα Κορακάρης
ε) Δρόµος από Κλειδού προς Αλωνάκια 
στ) Δάση των περιοχών του Αγ. Γεωργίου Ρεστών - Αγ. Στεφάνου - Αγ. Ιωάννη Τρυπατέ και τεχνητές αναδασώσεις στην περιοχή Κοπριές και Λωβοκοµείου. 
ζ) Δάση στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαµύλων, Αγ. Ειρήνης και Μεγάλη Βίγλα. 
η) Δάσος και τεχνητές αναδασώσεις στην περιοχή Γιαννάκη - Αψηλές και στους δασικούς δρόµους Αψηλές - Κουκουδότσουµπο και Αψηλές - Ταυρί - Αγ. Ισίδωρος. 
θ) Δάσος Αυγωνύµων µε τους εντός αυτού δασικούς δρόµους Λίβδος Καµατσό κλπ.
ι) Δάσος Αναβάτου µε τους εντός αυτού δασικούς δρόµους Λίβδος Αγ. Ισίδωρος - Αγ. Παρασκευή κλπ. 
ια) Δασικός δρόµος Σταυρός Κόλια Καµπιών . 
ιβ) Είσοδος από Μονόµυλο Σπαρτούντας προς Ορειβατικό, Ορειβατικό - Βίκυ. 
ιγ) Δάσος Κεράµου 
Οι παραβάτες του µέτρου αυτού θα διώκονται σύµφωνα µε το άρθρο «458» του Ποινικού Κώδικα.
Εξαιρούνται, κατόπιν αδείας που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, της απαγόρευσης αυτής, οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαµένοντες στις περιοχές αυτές και το προσωπικό των εργοταξίων, των εργοληπτικών εταιριών που εκτελούν έργα ή εργασίες, κατόπιν αδείας των αρµοδίων Υπηρεσιών. Η άδεια θα πρέπει να επιδεικνύετε πάντα σε περίπτωση ελέγχου, από τους διερχόµενους των προαναφερόµενων περιοχών.
Την εφαρµογή της παρούσας απόφασης θα παρακολουθούν οι αρµόδιοι φορείς - υπηρεσίες σύµφωνα µε του Νόµους που τις διέπουν.
Ο Δήµος Χίου παρακαλείται να ανακοινώσει το περιεχόµενο της απόφασης στις Δηµοτικές και Τοπικές Ενότητες αρµοδιότητας του, για ενηµέρωση των κατοίκων των περιοχών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This